Gebruiksaanwijzing

Gebruiksaanwijzing

Houtskool barbecues met rooster en / of pan.

De Toutinox roestvast stalen houtskoolbarbecue voor het eerst gebruiken.

Het rooster en /of de pan grondig borstelen met water en afwasmiddel en goed afspoelen met water. De poten in de hiervoor bestemde bussen schuiven en de barbecue vlak en stabiel opstellen m.b.v. de stelvoeten. Leg het lattenrooster op de dwarsverbinding tussen de poten. Plaats het houtskoolrooster op de bodem van de barbecue en leg hierop in het midden enkele aanmaakblokjes. Steek deze aan en bedek ze met 2kg houtskoolbriketten of 1 kg  houtskool . ( Gebruik bij voorkeur houtskoolbriketten; deze branden gelijkmatiger en langer.) Schuif de luchtgaten helemaal open.

Als de houtskool voldoende brandt, verdeel deze dan over het gehele oppervlak en vul eventueel bij tot het rooster bijna geheel bedekt is met een enkele laag. Gebruik niet meer dan 2.5 kg briketten of 1,5 kg houtskool, om schade door oververhitting te voorkomen. Daarna plaatst u het rooster en /of de pan op de barbecue. Voor het eerste gebruik het rooster en / f de bovenkant van de pan invetten met sla- of bakolie. Indien de pan niet wordt gebruikt neemt u deze het best van de barbecue, om het verbranden van de bakolie tegen te gaan.

Uw Toutinox houtskoolbarbecue is nu klaar voor gebruik.

Indien de houtskool te heet wordt kunt u het vuur wat temperen door de luchtgaten verder dicht te schuiven.

Schoonmaken.

Het rooster en /of de pan van de Toutinox houtskoolbarbecue schoonschrapen met een houten spatel en afwassen met enkel warm water.

De Toutinox houtskoolbarbecue helemaal laten afkoelen en het houtskoolrooster verwijderen. Schud nu de as uit de barbecue en plaats het rooster terug.

 

Toutinox wenst u vele jaren plezier met uw originele houtskoolbarbecue.

 

 

terug